Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
project
product
product_variation
Filter by Categories
howto

We hebben al aardig wat informatie behandeld over de Curio in de hoop dat als we u de Curio in handen geven u precies weet wat u moet doen.

In overeenstemming met dat doel, gaat de blogpost van vandaag over de nieuwe functies in Silhouette Studio als u de Curio verbindt met uw computer.

Silhouette Studio doet het meeste werk voor u. Als Silhouette Studio eerder gebruikt hebt, heeft u de software waarschijnlijk al gedownload naar uw computer. U hoeft maar één snelle update te doen, en uw Curio is klaar voor gebruik. Als u Silhouette Studio voor het eerst gebruikt moet u ervoor zorgen dat u de laatste versie van Silhouette Studio geïnstalleerd heeft op uw computer volgens de instructies die bij uw machine zitten.

Zodra u de Curio aan uw computer koppelt zijn er een aantal dingen u kunt doen.

Curio werkveld en designpagina instellingen

U zult onmiddelijk zien dat uw werkveld er anders uitziet dan u gewend bent als u een Cameo of Portrait gebruikt. Een digitale weergave van uw Curio mat en de basis zijn aangebracht op het scherm, zodat als u uw ontwerp van uw computer naar uw Silhouette stuurt er geen verrassingen zijn.

Als u ontwerpt in Silhouette Studio is het altijd belangrijk om ervoor te zorgen dat u de juiste snijmat op het scherm heeft staan. Om deze instellingen te wijzigen, moet u het menu “designpagina-instellingen” openen.

Aantekening: als de Designpagina-instellingen niet worden weergegeven, kunt u het tevoorschijn halen door CTRL+F1 te gebruiken. Alternatief kunt u ook naar “Beeld > Toon pagina opties” gaan.

Snijmat opties

Onder de kop “Snijmat” vindt u een dropdown menu. Dit menu bevat de verschillende snijmat opties. Als de Curio is aangesloten, zullen er vier nieuwe opties weergegeven worden: “Curio (snijden) 8.5 x 6 in”, “Curio (snijden) 8.5 x 12 in”, “Curio  (reliëf) 8.5 x 6 in”, en “Curio (reliëf) 8.5 x 12 in”.

Met deze functie kunt u uw mat selecteren, wat vooral belangrijk is bij het ontwerpen van projecten. Met deze functie kunt u ook aangeven of uw project de snij of emboss instellingen gaat gebruiken.

Standaard en geavanceerde snij-instellingen

Met de Curio, zijn er meer opties in het Snij-instellingen” menu dan gebruikelijk. Basis snij-instellingen zijn beschikbaar in de “standaard” modus, wat wordt aangeduid met het blauwe aangevinkte bolletje aan de bovenkant van het menu. Maar in plaats van één tool, zoals met uw Cameo of Portrait, zijn er twee. Elke tool instelling kan worden aangepast door de tool aan te klikken en het door u gebruikte materiaal te selecteren.

Curio’s precieze snij instellingen worden beheerd vanuit dit venster. Als u het door u gebruikte materiaal selecteert, zal Silhouette Studio u voorzien van de aanbevolen instellingen voor elke snijtaak. U kunt de snij instellingen aan uw wensen aanpassen en u kunt een test snede uitvoeren voordat u uw project laat snijden.

Door op de cirkel naast “Geavanceerd” onder “Snij-modus” te klikken, worden er meer opties aangeboden. “Snijvolgorde” laat u kiezen welke tool, welke laag snijdt, en zoals altijd, de aanbevolen instellingen worden getoond als u een materiaal soort kiest.

 Nieuwe menu’s, Reliëf en Stippel

De twee meest verwachten functies van de Curio zijn de embossing tool en de stippel tool. Deze functies zijn mogelijk gemaakt door verwisselbare tools die in de houder van de machine passen op dezelfde manier als het snijmesje. De instellingen voor deze tools kunnen geopend worden door de “Reliëf” en “Stippel” menu’s. Deze twee knoppen zijn te vinden in de rechter bovenhoek. Deze functies zijn alleen beschikbaar als de Curio is aangesloten op uw computer. Als de Curio niet aangesloten is, zullen de knoppen grijs weergegeven worden.

Het “Reliëf” menu kunt u openen door op het icoontje met de spiraal in het midden te klikken. U ziet dan alle opties voor het maken en verwijderen van reliëf (embossen en debossen). U ziet ook de instellingen voor kerven en reliëf maken en de patroon-vul optie.

Het “Stippel” menu is te openen door op het icoontje met het de puntjes in het midden te klikken. Opties voor het stippel effect bieden onder meer de mogelijkheid om door de verschillende patronen, vormen en formaten te scrollen die allemaal het uiterlijk van het stipple effect veranderen.

Nu u weet waar de nieuwe functies zich bevinden in Silhouette Studio, kunt u gelijk aan het ontwerpen slaan.

Schrijf je nu in voor onze Nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws en de nieuwste acties van the Silhouette Shop

Welkom bij de Silhouette Familie