Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
project
product
product_variation
Filter by Categories
howto

Een van de nieuwste functies van de Curio is het unieke gebruik van platformen. Door het verhogen van de machine binnenin, kunnen Curio gebruikers nieuwe materialen gebruiken zoals canvas, metaal of hout. En dit allemaal mogelijk zonder dat de snij mogelijkheden opgeofferd worden.

Om de Curio meer divers te maken, zijn er een aantal aanpassingen gedaan aan de mat technologie. Doordat de Curio 5 mm hoge materialen aankan kunt u dikkere materialen gebruiken, maar dit betekent ook dat er een grotere ruimte is tussen dunnere materialen en het snijmesje. Curio lost dit probleem op door het gebruik van losse platformen die u op de basis kunt bevestigen. De platformen voegen net genoeg hoogte toe om uw materiaal op één lijn te brengen met de meshouder en het mesje.

Als u niet de juiste platformen gebruikt, kan het zijn dat uw Curio niet snijdt. Hier kunt u lezen hoe u frustratie voorkomt en hoe u ervoor kunt zorgen dat uw ervaring met de Curio prettig is.

Hoe u de Curio platformen moet gebruiken

De platformen die bij de Curio geleverd worden zijn gemaakt van een stevig syntethisch materiaal. De platformen verhogen dunnere media, zals cardstock of sticker papier, zodat deze op één lijn komen met de meshouder. Om de tools op de juiste diepte te laten werken, moet uw media altijd 5 mm hoog zijn in totaal.

Er zijn twee type platformen bijgeleverd bij uw Curio, platform 1 en platform 2. Platform 1 heeft een dikte van 1 mm en platform 2 heeft een dikte van 2 mm. Het verschil zien tussen deze twee is erg gemakkelijk, aangezien platform 2 duidelijk dikker is dan platform 1.

Laten we zeggen dat u cardstock gaat snijden met uw Curio. Omdat cardstock aanzienlijk dunner is dan hout of canvas, moet u de platformen als vullers gebruiken om het verschil in hoogte te compenseren. In dit geval, gebruikt u twee keer het 2 mm platform en de snijmat. De snijmat is namelijk bevestigd op een 1 mm platform. In totaal gebruikt u dan 2 mm + 2 mm + 1 mm = 5 mm.

Als u geen wiskundig persoon bent, lijkt het misschien een hele uitdaging om het juiste aantal platformen te berekenen. Om het gemakkelijker te maken rekent Silhouette Studio het voor u uit. Alles wat u moet doen is het juiste materiaal kiezen in de software en Silhouette Studio zal u vertellen hoe veel platformen u nodig heeft.

Hoe Curio’s platformen werken met de Base

De 8.5 x 6 inch (21,6 x 15,2 cm) Base wordt meegeleverd met uw Curio. Er zijn twee plastic drukkers aan elke kant die gebruikt worden om de platformen op hun plek te houden. Deze harde basis zorgt ervoor dat stevigere materialen zoals hout of metaal niet gebogen of kromgetrokken worden als ze door de machine geladen worden. Dit vermindert glijden tussen de materialen en de machine.

De harde base gebruikt een nauwkeurig laadsysteem zodat uw mat elke keer op exact dezelfde manier geladen wordt. Deze functie, uniek voor de Curio, stelt u in staat de snijtaak te pauzeren en te inspecteren. Als u klaar bent om uw snij taak te hervatten, voert u de harde basis terug in de machine. Curio pakt uw snijtaak op waar hij gestopt is.

Nu het mogelijk is meer materialen te snijden, welke projecten zou u graag willen gaan maken?

Schrijf je nu in voor onze Nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws en de nieuwste acties van the Silhouette Shop

Welkom bij de Silhouette Familie