Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
project
product
product_variation
Filter by Categories
howto

Hoe kun je er voor zorgen dat de Silhouette Cameo een dubbele snede goed uitvoert?

Je kent het misschien wel: het materiaal dat je gebruikt vraagt om “dubbel snijden”, maar als je dat doet, snijdt de machine bij de tweede snede niet op precies dezelfde plek. Hierdoor schiet je je doel voorbij en blijf je vaak met een niet goed gesneden patroon zitten dat niet bruikbaar is. Silhouette Studio heeft hier een oplossing voor en die heet “Track enhancing”. Je vindt deze optie onder “Dubbel snijden” in het snij-instellingen menu.

Wat is “Track enhancing” precies? 

Het is een eigenschap van de software die een soort spoor doet ontstaan dat de Cameo volgt tijdens het snijden. Hierdoor wordt de plaats van de tweede snede nauwkeuriger bepaald waardoor het “er naast snijden” wordt voorkomen.

Wat doet de Cameo bij “Track enhancing”? 

Op het moment dat je deze optie aanvinkt en de opdracht “stuur naar Silhouette”  geeft, wordt de mat een aantal malen heen en weer in de Cameo geladen. Het is belangrijk dat de mat vrij kan bewegen om te zorgen voor een goed spoor. Als het spoor duidelijk is, voert de Cameo de snij-opdracht uit zoals gebruikelijk.

Wanneer kies je voor Track enhancing?

Dit is een goede optie bij wat dikker materiaal als het gevaar bestaat dat het tijdens het snijproces wat gaat bewegen op de mat. Ook als je al een “mislukte” dubbele snijopdracht hebt, kun je proberen of het met deze optie alsnog lukt je project met succes te verwerken.


Schrijf je nu in voor onze Nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws en de nieuwste acties van the Silhouette Shop

Welkom bij de Silhouette Familie